De werking van het geheugen

Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock
Klokkenlaan 85
5231 AP ’s-Hertogenbosch
Nederland

Plan Route

51.7145895, 5.3103376

Eén van de belangrijkste symptomen van dementie is de vergeetachtigheid. Het begint vaak met het vergeten van alledaagse zaken. In de loop van de dementie worden deze geheugenproblemen ernstiger en raken deze degene met dementie steeds meer in zijn hele functioneren. Wat gebeurt er nu eigenlijk in het geheugen bij mensen met dementie? Hoe komt het dat het onthouden moeilijker wordt en dat de vergeetachtigheid steeds verder toeneemt? Waarom kunnen mensen met dementie zich bepaalde zaken van vroeger nog wel herinneren? Hoe kunt u als mantelzorger omgaan met de geheugenproblemen van uw naaste met dementie?

Gastspreker: Mevrouw W. van Lieshout, GZ-psycholoog bij Van Neynsel

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog, 088 – 163 74 50 (secretariaat) Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76

Organisatie:
Het Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch - Vught is een initiatief van Vivent en wordt vormgegeven in samenwerking met Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard en met betrokkenheid van BrabantZorg, Van Neynselgroep en Farent.

Voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus: wij volgen de actuele richtlijnen van het RIVM en van Alzheimer NL.

Deze activiteit maakt deel uit van