Dementie en menswaardig leven

Alzheimer Café in zaal Restaurant De Nachtegaal
Boxtelseweg 15
5481 VE Schijndel
Nederland

Plan Route

51.6055556, 5.4163889

Als men met dementie wordt geconfronteerd roept dat voor degene die het overkomt en de naasten vaak intense gevoelens op. De onzekerheid en de machteloosheid kan verdriet en pijn oproepen waar je niet altijd raad mee weet. Vragen kunnen naar boven komen als; waarom overkomt ons dit, is dit nog zinvol leven, kan ik dit wel aan? De mensen in je omgeving willen je vaak wel helpen maar weten soms ook niet goed hoe. En jij wilt misschien alleen maar even een luisterend oor. Mathieu Hendriks, geestelijk verzorger van Zorggroep Elde-Maasduinen, zal dit thema inleiden en zal met de aanwezigen in gesprek gaan.

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Bianca Peters, Gz-psycholoog 073 544 33 00 Monique Wolters, Sociaal werker 06 20 58 70 89

Organisatie:
Het Alzheimer Café is een initiatief van: Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard met de partners: Zorggroep Elde Maasduinen Boxtel, ContourdeTwern Boxtel, Laverhof Schijndel en Welzijn De Meierij Schijndel.

Tips 

  • Neem contact op met de Welzijnsorganisatie of het Steunpunt Mantelzorg in uw gemeente voor informatie over activiteiten voor mensen met dementie of voor mantelzorgers.
  • Iedereen die zorgt voor iemand met dementie vindt tips, informatie en ervaringsverhalen op www.dementie.nl
  • Kijk eens op www.alzheimer-nederland.nl

Deze activiteit maakt deel uit van