Dementievriendelijke Gemeenschap wat is dat en waarom is het belangrijk?

Alzheimer Café Party Centrum De Weesboom,
Voorstraat 17
5324 AT Ammerzoden
Nederland

Plan Route

51.7479031, 5.2247259

In een Dementievriendelijke Gemeenschap kunnen mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk meedoen in de samenleving. Dat gaat niet vanzelf. Er is enige kennis nodig om te weten hoe je dementie herkent en ermee om kunt gaan en moed om erover te durven praten. Niet alleen thuis maar ook op veel gebieden en plaatsen in de samenleving. Denk aan winkels, de buurt, verenigingen enz. Om Dementievriendelijke Gemeenschap te worden zijn allerlei inspanningen nodig. Ook in de Bommelerwaard wordt hieraan gewerkt.

Op deze avond spreken Thea Karels en Cecile de Hoop met ons hierover. Thea en Cecile waren beiden werkzaam als casemanager dementie. En zijn nu als belangenbehartiger dementie namens Alzheimer Nederland afd. Regio 's-Hertogenbosch Bommelerwaard betrokken bij de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap in de Bommelerwaard.

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleider: Marten Tel, geestelijk verzorger, 073 6119170

Tips:

  • Neem contact op met de Welzijnsorganisatie of het Steunpunt Mantelzorg in uw gemeente voor informatie over activiteiten voor mensen met dementie of voor mantelzorgers.
  • Iedereen die zorgt voor iemand met dementie vindt tips, informatie en ervaringsverhalen op www.dementie.nl
  • Kijk eens op www.alzheimer-nederland.nl

Deze activiteit maakt deel uit van