Gastheer/vrouw Alzheimer Café

Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught zoekt:
Vrijwilligers gastheren/gastvrouwen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/vrouw ons team willen komen versterken. De gastheer/vrouw ontvangt de bezoekers, laat mensen zich welkom voelen en zit tijdens het interview of presentatie van de gastspreker bij bezoekers aan tafel. Hij/zij draagt bij aan een gemoedelijke en open sfeer van het Alzheimer Café.

De gastheer/vrouw is representatief en sociaal vaardig. Als gastheer/vrouw heb je affiniteit met mensen met dementie. Je hebt invoelingsvermogen voor problemen van mensen met dementie en hun familie. Als je over enige basiskennis over dementie beschikt is dat fijn, maar geen vereiste. Eventueel kun je hierin voorlichting of scholing krijgen.

Wat gebeurt er?
Het Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun familie, hulpverleners en andere belangstellenden. Voor de bijeenkomsten wordt een gastspreker uitgenodigd die een thema over dementie behandelt. Daarna kunnen de bezoekers met elkaar en met de gastspreker informatie en ervaringen uitwisselen.

De bijeenkomsten zijn 10 keer per jaar op de 2e maandagavond van de maand en worden (buiten de coronatijd) gehouden in De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ’s-Hertogenbosch.

Tegenprestatie
Werken in een gezellig team
Vrijwilligersavond 1x per jaar
Scholing van Alzheimer Nederland
Reiskosten worden vergoed

Reageren?
Heb je belangstelling voor deze functie? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ghis Boot, gespreksleider Alzheimercafe 06 - 22 99 50 76 of Corrie van Andel, secretaris Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch (0411 682047) en ook per onderstaande email.


Alzheimer Nederland Afd. Regio 's-Hertogenbosch-Bommelerwaard
Secretariaat: Nieuwland 19 5283AJ Boxtel T 0411 682047
E shertogenboschbommelerwaard@alzheimer-nederland.nl
W www.alzheimer-nederland.nl/regios/shertogenbosch-bommelerwaard
F Alzheimer-Nederland-Afdeling-Regio-s-Hertogenbosch-Bommelerwaard

Deze pagina maakt deel uit van