Gastheer/vrouw Alzheimer Café

van het team van Alzheimer café Groenewoud

Wij zijn op zoek naar twee vrijwilligers die als gastvrouw/gastheer het team van Alzheimer café Groenewoud willen komen versterken.

Het alzheimer café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden. In deze bijeenkomst behandelt een spreker een thema over dementie en kunnen bezoekers vragen stellen en hun ervaringen delen. Dit alles in een aangename en veilige sfeer. Per avond wordt een thema over dementie en de gevolgen ervan besproken. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de avonden voorbereid en uitgevoerd.

Ben jij;

  • iemand die geraakt is door mensen met dementie en hun mantelzorgers?
  • Heb je invoelingsvermogen voor problemen van mensen met dementie en hun familie?
  • Als je over enige basiskennis over dementie beschikt is dat fijn, maar geen vereiste. Eventueel kun je hierin voorlichting of scholing krijgen.
  • Een vaste avond in de maand beschikbaar behalve in juli, augustus en december.

Dan komen we graag met je in contact.

Als gastvrouw help je mee de zaal klaar te zetten en op te ruimen, ontvang je bezoekers met koffie/thee, laat mensen zich welkom voelen. Hij/zij draagt bij aan een gemoedelijke en open sfeer van het Alzheimer café.

Reiskosten worden vergoed. Als vrijwilliger van Alzheimer Nederland heb je toegang tot de informatie op het Vrijwilligersplein (website Alzheimer Nederland) en gratis scholing

De bijeenkomsten zijn 10 keer per jaar elke vierde maandag van de maand behalve juli, augustus en december. Ze worden gehouden in Zaal Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15,5481 VE Schijndel.

Heb je belangstelling?

Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met Josien Borsje, bestuurslid Alzheimer Nederland afdeling regio’s-Hertogenbosch Bommelerwaard, eindverantwoordelijk voor alzheimer cafés.

Tel. 06 55102603 / 0416 351884  email j.borsje@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van