Lusteloosheid door dementie

Alzheimer Café Vivent De Hooghe Clock
Klokkenlaan 85
5231 AP ’s-Hertogenbosch
Nederland

Plan Route

51.7145895, 5.3103376

Als gevolg van de ziekte, kan iemand met dementie lusteloos worden. Er wordt ook wel gezegd dat iemand minder initiatief neemt. Als je voorstelt om iets te doen, wordt dat afgewezen. Iemand met dementie belooft je te helpen, maar blijft vervolgens op de bank zitten. Hobby’s worden verwaarloosd en contacten met vrienden verwateren. In de omgang met elkaar kan dit problemen geven. Wat is lusteloos gedrag? Waardoor wordt het veroorzaakt? Hoe ga je ermee om? We bekijken vanavond een video over lusteloosheid door dementie. Hierin vertellen mantelzorgers, een hoogleraar ouderenpsychologie en een GZ-psycholoog meer over de oorzaken van lusteloosheid en geven tips voor de omgang ermee.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog, 088 – 163 7451 (secretariaat)
Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 5299 5076

Organisatie
Het Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch -Vught is een initiatief van Vivent en wordt vormgegeven in samenwerking met Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard en met betrokkenheid van BrabantZorg, Van Neynselgroep en Farent.

Voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus: wij volgen de actuele richtlijnen van het RIVM en van Alzheimer NL. Bij klachten die passen bij het coronavirus, kunt u niet deelnemen aan het Alzheimercafé.

Deze activiteit maakt deel uit van