Maasdriel ontvangt het 'Samen dementvriendelijk' certificaat

Met veel trots hebben wij eind september het certificaat Samen dementievriendelijk mogen uitreiken aan gemeente Maasdriel. Het certificaat werd overhandigd aan wethouder Anita Sørensen.

Gemeente Maasdriel ontvangt dit certificaat door meerdere initiatieven die Maasdriel dementievriendelijker maken. Zo heeft een groot deel van de medewerkers van de gemeente de basistraining GOED omgaan met dementie en de training Op het gemeentehuis afgerond.

Daarnaast hebben zij samen met de welzijnsstichting een folder met informatie over dementie ontwikkeld genaamd Geheugensteuntje met bijbehorende Geheugenkoffer vol hulpmiddelen. Vanzelfsprekend ondersteunt de gemeente het Alzheimer Café in de buurt en wordt dementie op verschillende beleidsterreinen meegenomen.


De tip van Maasdriel: Begin klein en houd het behapbaar, betrek ook de partners van de gemeente bij het proces, samen kom je verder dan alleen.

Vind jij dat jouw gemeente, organisatie of vereniging ook een certificaat moet krijgen? Kijk hier voor meer informatie: https://www.samendementievriendelijk.nl/sticker-samen-dementievriendelijk

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door