Omgaan met verlies

Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock
Klokkenlaan 85
5231 AP ’s-Hertogenbosch
Nederland

Plan Route

51.7145895, 5.3103376

Dementie is een ingrijpende ziekte, die gepaard gaat met verlieservaringen voor degene met dementie, maar ook voor zijn naasten. Voor mensen met dementie betekent dit verlies van herinneringen, intellectuele vermogens, vaardigheden, maar ook verlies van autonomie en identiteit. Voor de naasten betekent de dementie o.a. het verliezen van je gelijkwaardige relatie, communicatie en het klankbord in de ander. Hoe ga je om met deze verlieservaringen, als je geconfronteerd wordt met dementie? Hoe doen mensen met dementie dat en hoe houden hun naasten zich staande? Wat helpt hen bij het opnieuw invullen van het veranderende contact en hoe vinden zij (weer) zin in het leven? Hierover gaan we in gesprek met Annette Beelen, geestelijk verzorger bij Vivent. Zij heeft in haar werk dagelijks te maken met mensen met dementie en naasten.

Gastspreker: mevrouw. A. Beelen, geestelijke verzorger bij Vivent

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog, 088 – 163 74 50 (secretariaat) Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76

Organisatie:
Het Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch - Vught is een initiatief van Vivent en wordt vormgegeven in samenwerking met Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard en met betrokkenheid van BrabantZorg, Van Neynselgroep en Farent.

Voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus: wij volgen de actuele richtlijnen van het RIVM en van Alzheimer NL.

Deze activiteit maakt deel uit van