Vrijwilliger voorlichting migranten

Voorlichter vanuit Marokkaanse Taal en Cultuur

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.


Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de regionale afdeling ’s-Hertogenbosch / Bommelerwaard. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.


Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.


Jouw rol

Jouw taak als Voorlichter is voorlichting te geven aan diverse groepen toehoorders. Op basis van het beschikbare voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland stel je een voor de doelgroep passend programma voor. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. De tijdsbesteding bestaat uit 2 – 8 keer per jaar het verzorgen van een lezing en het verzorgen van een informatiestand. Daarnaast kom je 2 keer per jaar samen met de werkgroep voorlichting binnen je regionale afdeling. 


Dus ben jij iemand die:

  • Met een Marokkaanse achtergrond in Taal en Cultuur?
  • Graag voor een groep staat en een presentatie weet te verzorgen?
  • Empathisch is met een luisterend oor?
  • Samenwerkt met de Samen Dementievriendelijke Trainers om elkaar te versterken?
  • Wilt nadenken over hoe voorlichting het best kan worden ingezet in jouw regio? 


We komen graag met je in contact 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Kijk dan hier: https://www.alzheimer-nederland.nl/word-vrijwilliger
Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.
Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar shertogenboschbommelerwaard@alzheimervrijwilligers.nl

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/word-vrijwilliger

Deze pagina maakt deel uit van