Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud zoekt: Vrijwilligers gastheren / gastvrouwen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/vrouw ons team willen komen versterken. De gastheer/vrouw ontvangt de bezoekers, laat mensen zich welkom voelen en zit tijdens het interview of presentatie van de gastspreker bij bezoekers aan tafel. Hij/zij draagt bij aan een gemoedelijke en open sfeer van het Alzheimer Café.
De gastheer/vrouw is representatief en sociaal vaardig. Als gastheer/vrouw heb je affiniteit met mensen met dementie. U heeft invoelingsvermogen voor problemen van mensen met dementie en hun familie. Als u over enige basiskennis over dementie beschikt is dat fijn, maar geen vereiste. Eventueel kunt u hierin voorlichting of scholing krijgen.


Wat gebeurt er?
Het Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun familie, hulpverleners en andere belangstellenden. Voor de bijeenkomsten wordt een gastspreker uitgenodigd die een thema over dementie behandelt. Daarna kunnen de bezoekers met elkaar en met de gastspreker informatie en ervaringen uitwisselen.

De bijeenkomsten zijn 10 keer per jaar op de 1e maandagavond van de maand en worden gehouden in Restaurant Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel.


Tegenprestatie
Werken in een gezellig team
Vrijwilligersavond 1x per jaar
Scholing van Alzheimer Nederland
Reiskosten worden vergoed


Reageren?
Heeft u belangstelling voor deze functie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Josée Verbaken, coördinator vrijwilligers (06 – 4479 2903 ) of Corrie van Andel, secretaris Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch (0411 – 682047)

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door