Video Interventie als hulpmiddel bij het leren omgaan met veranderend gedrag bij mensen met dementie.

Partycentrum De Weesboom
Voorstraat 17
5324 AT Ammerzoden
Nederland

Bij veel mensen met dementie treden veranderingen op in gedrag en veranderingen in hun karakter. Iemand kan zich passief gaan gedragen of juist erg onrustig worden. De verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per soort van de ziekte. Gedragsveranderingen in het proces van dementie kunnen zorgen voor een machteloos gevoel en zijn er vaak de oorzaak van dat de zorg thuis heel zwaar en soms moeilijk vol te houden is.

Video Interventie Ouderenzorg (VIO) is een begeleidingsmethode voor mantelzorgers en zorgverleners en wordt ook ingezet bij het zorgen voor mensen met dementie.

Deze begeleidingsmethode bestaat uit het opnemen van een paar korte video-opnamen van dagelijkse situaties bij u thuis. Aan de hand hiervan wordt u bewust van uw eigen vaardigheden en leert u hoe u zelf kunt bijdragen aan een zo goed mogelijk contact met uw naaste. Het doel hiervan is dat u (weer) grip krijgt op de situatie en zo de zorg beter kunt volhouden.

Henriette Houben werkt met deze vorm van begeleiding en vertelt hierover. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor gesprek

Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur.
Kom gerust kijken. De toegang is gratis.
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met:
Saskia Cornelissen, mantelzorgconsulent, T 0418 634 231
Marten Tel, geestelijk verzorger, T 073 611 9170
Eelke Visser, psycholoog, T 06 20207635

Deze activiteit maakt deel uit van