Niet vergeten, samen doen

img12.jpgDat is ons motto. Wij zetten ons in voor de bewoners van de stad Utrecht, Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. Dit doen wij niet alleen, maar samen met de gemeente, de zorginstanties in ons gebied en vele actieve vrijwilligers.

De afdeling Stad Utrecht organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, geeft informatie, wijst de weg naar hulp en instanties in de omgeving en behartigt hun belangen bij gemeente en zorginstellingen in de regio.

In 2019 is het op zaterdag 21 september Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag organiseren we altijd een speciale activiteit. Ook dit jaar vieren we de Week van de Dementie van 16 tot en met 25 september. Het thema is 'Samen Bewegen'. In deze week maken we zichtbaar wat er allemaal door zorgaanbieders en instellingen voor mensen met dementie in de stad Utrecht gebeurt. Hoe zorg steeds meer verbetert en er ook meer aandacht komt voor mantelzorgers.

Grote thema's zoals euthanasie worden in onze Alzheimer Café's niet uit de weg gegaan, maar ook praktische dagelijkse tips, voeding en dergelijke komen aan de orde.

In het Alzheimer Café ontmoet u mensen in vergelijkbare situaties, waarmee u uw zorgen en vragen kunt delen. Bij "Activiteiten" vindt u de data.

Voor het laatste nieuws, volg ons op Twitter, Facebook of Linkedin.

 

Bestuur

Dorien Raymakers - voorzitter

Hans Duijvestein - vice-voorzitter en penningmeester

Saskia Jansen - secretaris 

Marianne Gloudi - algemeen bestuurslid

Cocky Meijer - algemeen bestuurslid

Petra van der Heiden - algemeen bestuurslid

Madelon Verbrugge -algemeen bestuurslid

 

 

Vrijwilligers

Naast het bestuur werkt een heel team van enthousiaste vrijwilligers en professionals mee aan de Alzheimer Café's, voorlichting, belangenbehartiging en de diverse activiteiten voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden in de Stad Utrecht. Heeft u ook belangstelling om bijvoorbeeld vrijwilliger te worden? Stuur dan een e-mail naar stadutrecht@alzheimer-nederland.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Deze pagina maakt deel uit van