Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Over het Alzheimer Café

We leggen de nadruk op een ontspannen sfeer. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee.

De werkgroep Alzheimer Café Enschede verzorgt in samenwerking met een aantal vrijwilligers de bijeenkomsten van het café op elke eerste maandagavond van de maand. Alleen in de zomermaanden juli en augustus worden er geen café-avonden georganiseerd.

Elke keer worden onderwerpen behandeld waarmee de mensen met dementie en hun mantelzorgers te maken hebben. De avonden starten meestal met een inleiding door een deskundige. Er wordt informatie gegeven maar er is ook ruimte om nader met elkaar in gesprek te gaan, lotgenoten te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en advies te vragen aan deskundigen. Verder is er is een leestafel ingericht waarop boeken en folders te vinden zijn. Ook staat daar de collectebus waarin bezoekers een vrije gift kunnen doen ten behoeve van ons café.

De werkgroep die het Alzheimer Café Enschede organiseert bestaat uit medewerkers van Alifa Welzijn Ouderen,  Zorggroep Manna, Livio, De Posten, TMZ,  Liberein en Buurtzorg.

Alzheimer Theehuis

Er is ook een Alzheimer Theehuis dat zich met name richt op mensen met een Turkse of Suryoye achtergrond die nog thuis wonen, hun mantelzorgers en betrokken hulpverleners. Meer informatie

Onvergetelijke Kookclub

Samen koken met andere mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers? Meer informatie

Contact

Adres

  • Twente

    Wijkcentrum De Roef

    Pastoor Geertmanstraat 17

    7535 BZ Enschede

Alzheimer Café Enschede is onderdeel van

Twente

Afdeling Twente organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Afdeling Twente