Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Het Alzheimer Café Haaksbergen

Sinds 2005 bestaat ons plaatselijke Alzheimer Café: in al die jaren hebben we veel bereikt! 

In onze doelstellingen heeft het café meerdere functies. Eerst en vooral willen we een ontmoetingsplek bieden waar de zwaar belaste mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, al dan niet samen met diegene die dementie heeft. Dit in de gezellige ambiance van de Kappen, zie foto bovenaan de pagina. In een ongedwongen en open sfeer bieden we bezoekers de mogelijkheid tot het uitwisselen van de eigen ervaringen. 

Daarnaast willen we met ons jaarprogramma belangrijke informatie over dementie aanbieden, die voor de bezoeker vooral praktisch bruikbaar dient te zijn. De inhoud van het programma stemmen we zoveel mogelijk af op de wensen van de bezoekers. Meestal een inleiding over een actueel onderwerp. Daarna vragen stellen, discussie en ervaringen van lotgenoten. We streven ernaar, dat de bezoekers aan het einde van de avond met nieuwe energie naar huis gaan door de opgedane ervaring en kennis. 

We komen zes keer per jaar bijeen op de laatste donderdag van de oneven maanden. 

De werkgroep bestaat uit 8 leden: Karin de Jager fungeert als onafhankelijk voorzitter, Ton Harmsen namens Noaberpoort, Anja Bok namens Buurtzorg, Judith Startman en Mieke Sprakel namens Livio en Riet Rickhof namens de KBO. Gerrie Bok namens Saar aan Huis  en Hilly Welmerink namens de Diaconie.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen, de entree is gratis en de koffie staat klaar!

Contact

Adres

  • Twente

    Theater De Kappen

    Blankenburgerstraat 40-42

    7481 EB Haaksbergen

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Café Haaksbergen is onderdeel van

Twente

Afdeling Twente organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Afdeling Twente