Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Alzheimer Café Hengelo

Het Alzheimer Café Hengelo bestaat al sinds 2003.

In de afgelopen jaren hebben we al heel veel mensen ontvangen en alle mogelijke onderwerpen besproken. We leggen in ons Café de nadruk op ontspannen sfeer, openheid en veiligheid. Iedereen doet er toe en doet mee. We zorgen dat mensen zich welkom en op hun gemak voelen. Ook streven we er naar dat alle vragen beantwoord kunnen worden. 

Zo doen we dat ook in onze werkgroep; de sfeer is open, elke vraag kan gesteld worden en we werken samen op basis van vertrouwen en respect. Onze werkgroep bestaat uit:

Ans Grootenhaar, zij is werkzaam in de dagbehandeling van TMZ en is één van de twee gespreksleiders in ons café.

Annet Freriksen is ziekenverzorgende in de wijk bij Carintreggeland, met als specialisatie dementie.

Lenneke Herben is consulent bij de Mantelzorgondersteuning en begeleidt zowel vrijwilligers als mantelzorgers.

Marianne Kleinsman is werkzaam in de zorg en het welzijn in een verpleeghuis van Carintreggeland.

Ankie klein Gebbink werkt bij Welzijn Ouderen Hengelo; ze is de andere gespreksleider en tevens coördinator van het Alzheimer Café Hengelo.

Ook zijn er nog vrijwilligers: Paul Goossens, Monique Boerkamp en Marita Zwiep. Zij zorgen onder andere voor de leestafel, de ontvangst van onze gasten en de koffie. 

We hebben veel contacten met instellingen in Hengelo, bijvoorbeeld zorginstellingen, geheugenpoli, ggz, maar ook de Zonnebloem en de gemeente. Dit draagt er aan bij dat we actuele informatie kunnen geven in het Alzheimer Café en de vragen van onze bezoekers zo volledig mogelijk kunnen beantwoorden.

We begroeten u dan ook graag in ons Alzheimer Café Hengelo.

Ans Grootenhaar

 Op de foto: Ans Grootenhaar, één van onze gespreksleiders

Contact

Adres

  • Twente

    Kulturhus Hasselo

    Henry Woodstraat 62

    7558 CP Hengelo

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Café Hengelo is onderdeel van

Twente

Afdeling Twente organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Afdeling Twente