Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Het Alzheimer Café Twenterand

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door een werkgroep. De huidige werkgroep bestaat uit 9 leden, sommige op persoonlijke titel en sommige vanuit een functie.

Henriëtte Harmsen is vrijwilliger bij de werkgroep en werkt als medewerker zorgadministratie en is thuis in de omgang met mantelzorgers.
Wilma Haarman is tevens vrijwilliger bij de welzijnsorganisatie ZorgSaam en komt vaak mensen met dementie tegen.
Winanda Reefhuis is onze nieuwe aanwinst samen met Henrieth Flierman. Zij worden één van de drie kroegbazen. Winanda is werkzaam bij thuiszorg ZorgAccent en Henrieth is werkzaam bij Trivium Meulenbelt, beiden als casemanager dementie.
Jeannet Klinkien is werkzaam bij de Vriezenhof als adviseur informele zorg.
Carla Wever is casemanager dementie bij thuiszorg Carintreggeland en onze derde kroegbaas.

De voorzitter van de werkgroep is Anita Stroot. Zij werkt voor Stichting Evenmens Twenterand als mantelzorgconsulent en coördinator zorg. Zij ondersteunt vanuit die functie mantelzorgers van mensen met dementie en zet respijtzorg in.

De avonden worden voornamelijk gefinancierd door Alzheimer Nederland. Soms ontvangt het café een gift in de vorm van een geldbedrag waarmee iets extra’s gedaan kan worden. Tijdens elke avond staat er een collectebus en de inhoud van de bus komt ook weer ten goede aan ons café.

 

Contact

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Café Twenterand is onderdeel van

Twente

Afdeling Twente organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Afdeling Twente