Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Het Alzheimer Trefpunt Almelo is voor personen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Zij kunnen lotgenoten ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren.

De gasten praten in een gemoedelijke sfeer met elkaar over dingen die zij meemaken en ze kunnen informatie en ervaringen uitwisselen over dementie. Ook professionals zijn van harte welkom.

Op elke bijeenkomst staat een onderwerp centraal. Deze avonden worden met medewerking van onze gasten en de werkgroep georganiseerd.

De bijeenkomst start met een inleiding. Daarna volgt een presentatie in de vorm van een interview met een ervaringsdeskundige of betrokkene, of soms ook wel een actuele film, of we gaan gezamenlijk in gesprek. Daarna is er pauze en vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen en of met elkaar in gesprek te gaan.

Na afsluiting is er altijd gelegenheid om met elkaar iets te drinken of in gesprek te gaan met professionals. Elke avond zijn er meerdere professionals aanwezig.

Het Alzheimer trefpunt Almelo vindt plaats op de 1ste dinsdag van de maand in de maanden januari tot en met mei en dan van september tot en met december. Valt een avond op een feestdag, dan wordt deze verplaatst. Wordt een datum gewijzigd, dan krijgt men hiervan op tijd bericht.

De zaal is open vanaf 18:30 uur en om 19:00 uur starten we met het programma. We streven er naar om het programma rond 21:00 uur af te sluiten. Soms kan dit uitlopen.

U bent allen van harte welkom. Toegang, thee en of koffie zijn gratis.

De werkgroep van het Alzheimer Trefpunt Almelo bestaat uit vrijwilligers en professionals.

Alzheimer Trefpunt Almelo wordt mogelijk gemaakt door TriviumMeulenbeltZorg, ZorgAccent,  Carintreggeland, Thuisgenoten, Buurtzorg en Huize Friso. U kunt ons bereiken via het mailadres: [email protected]

Vanaf 20 september zijn wij te vinden bij Woonzorgcentrum Friso, Rustweg 1, 7608 RM in Almelo

Men kan beperkt parkeren aan de achterkant bij Woonzorgcentrum Friso en bij Parkstede naast Woonzorgcentrum Friso. Ook zijn er beperkte parkeerplaatsen aan de Baniersweg ter hoogte van tankstation Leus en aan de Schapendijk.

Contact

Adres

  • Twente

    Medisch Centrum De Kolk

    Bornerbroeksestraat 36

    7607 KH Almelo

Alzheimer Trefpunt Almelo is onderdeel van

Twente

Afdeling Twente organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Afdeling Twente