Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Het Alzheimer Trefpunt Wierden

Het Alzheimer Trefpunt Wierden

Het Alzheimer Trefpunt van Wierden is in 2008 gestart als Alzheimer Café en besloot in 2016 tot de naamswijziging omdat dat beter bij de opzet past. De deelnemers aan de werkgroep zijn medewerkers van Zorgaccent, Sticting Evenmens, Carintreggeland, gemeente Wierden, Nederlandse Patiënten Vereniging, Stichting en twee vrijwilligers voor Alzheimer Nederland, waarvan één met mantelzorg als aandachtspunt.

Het Alzheimer Trefpunt werd in de beginjaren alleen in het dorp Wierden georganiseerd, maar sinds 2014 wordt het beurtelings in Wierden en in Enter gehouden, omdat bleek dat de inwoners graag in hun eigen kern een Alzheimer Trefpunt wilden bezoeken. De locaties zijn momenteel de bibliotheken in beide kernen.

We organiseren om de maand een avond met onderwerpen die betrekking hebben op de ziekte zoals gedragsveranderingen door dementie, hulpmiddelen voor mensen met dementie en rechtsbescherming en daarnaast is er veel ruimte voor lotgenotencontact, bijvoorbeeld naar aanleiding van een film.

Wierden
Bibliotheek Wierden
Pouliestraat 2
7642 EB Wierden

Enter
Bibliotheek Enter
Oude Pastoriestraat 6
7468 GC Enter

Contact

Adres

  • Twente

    Bibliotheek Wierden

    Pouliestraat 2

    7642 EB Wierden

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Trefpunt Wierden is onderdeel van

Twente

Afdeling Twente organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Afdeling Twente