De invloed van bewegen op dementie. Aanmelden verplicht.

Michgoriushuis
Marktstraat 10
7571 ED Oldenzaal
Nederland

Plan Route

Op deze avond wordt het Alzheimer Café regio Oldenzaal weer voorzichtig opgestart. Dit gebeurt in aangepaste vorm aan de hand van de RIVM maatregelen.

Het thema van deze avond is: De invloed van bewegen op dementie

Actief blijven betekent ook in beweging blijven. Bewegen is goed voor lichaam én geest van u en uw naaste. Intensief bewegen of sporten is misschien teveel gevraagd, maar er zijn genoeg manieren waarop men in beweging kan blijven.
Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot. Bewegen heeft ook een positief effect op het slaappatroon van uw naaste, op eetlust, stemming, communicatie, angst en onrust. Als men samen met anderen kan bewegen stimuleert men tegelijkertijd op een positieve manier het sociale leven. Wat vaak onderschat wordt is, dat op een veilige manier, actief zijn in en om het huis minstens zo belangrijk is! Daar wordt deze avond ook nadrukkelijk aandacht aan geschonken.
Helma de Jong is de gastspreker tijdens deze avond. Ze is begonnen als fysiotherapeut en is nu docent “Meer bewegen voor Ouderen”. Ze leidt samen met een collega medewerkers van zorginstellingen op om kwetsbare ouderen meer te laten bewegen. Daarnaast leidt ze fysiotherapeuten en beweegagogen op tot docent valpreventie.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren. De toegang is gratis.

In verband met de RIVM maatregelen rondom het coronavirus moeten bezoekers klachtenvrij zijn (geen koorts, hoesten, niezen, keelpijn) en is vooraf aanmelden verplicht.
Via telefoonnummer 0541 571 414 of e-mail info@impuls-oldenzaal.nl.
Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon 0541 571 414.


Stuurgroep Alzheimer Café regio Oldenzaal

Deze activiteit maakt deel uit van