Dementie Vriendelijk Borne

Op maandagavond 28 november organiseerden Steunpunt Mantelzorg, Welzijn Ouderen Borne, de gemeente Borne en Alzheimer Nederland, afdeling Twente, een bijeenkomst met als titel: Dementie Vriendelijk Borne. 
Tijdens deze bijeenkomst is aandacht gevraagd voor dementie, een ziekte waar we eigenlijk allemaal mee te maken kunnen krijgen. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. De gemeente Borne wil zich inzetten om "Dementievriendelijk " te worden. Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven leven. 
Inwoners van Borne werden tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd, maar vooral gevraagd mee te denken om Borne dementievriendelijk te laten zijn!
Er werden onder andere korte inleidingen gehouden door wethouder M. Velten en de directeur van Steunpunt Informele Zorg M. Garritsen. Daarnaast werd Peter Jan Knape geïnterviewd door Jeannet Smulders van Alzheimer Nederland, afdeling Twente. Peter Jan is mantelzorger van en vertelde van zijn dagelijkse ervaringen over dementie.

 

WP_20161128_20_49_14_Pro.jpg

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door