Dementievriendelijk Sportcentrum Vondersweijde

Deelnemers aan de cursus Dementievriendelijk in het zwembad
Deelnemers aan de cursus Dementievriendelijk in het zwembad

Sportcentrum Vondersweijde is Dementievriendelijk. Op maandag 13 januari 2020 heeft het sportcentrum het certificaat gekregen van Truus Kamphuis, voorzitter van Dementie Twente.

Begin 2019 werd er een informatiebijeenkomst georganiseerd voor een Dementievriendelijk Oldenzaal. Dat was het eerste moment waarop manager Shelly Jambor al vond dat haar organisatie hier iets mee moest. Medio 2019 raakt zij in gesprek met de vrouw van een dementerende man. De man van deze vrouw kwam regelmatig zwemmen, maar door zijn veranderende en gedrag ging dit niet meer. Medewerkers wisten niet wat er aan de hand was. Pas veel later bleek de man in kwestie dementie te hebben.

Dit was een eyeopener voor Jambor. Hoe kan het dat medewerkers niet wisten dat dit aan de hand was? Hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen? Omgaan met mensen met dementie vereist een speciale aanpak. Alle reden dus om de cursus van Samendementievriendelijk in huis te halen.

Bijna alle medewerkers van Sportcentrum Vondersweijde hebben af­gelopen november hun certificaat Dementievriendelijk gehaald. In de cursus is geleerd hoe je dementie kunt herkennen en hoe we bezoekers met dementie kunnen helpen.

Bron: De Glimlach, 21 januari 2020

Doe nu de gratis training. Dan kun je iemand met dementie echt helpen!

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door