Eenzaamheid

Eenzame mevrouw in stoel

Eenzaamheid

Voel je je soms eenzaam? Je bent niet de enige. Veel mensen krijgen op enig moment in hun leven te maken met gevoelens van eenzaamheid. In totaal voelt meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam. Ook mensen met een partner en met vrienden en kennissen. Van jong tot oud. Want eenzaamheid kan iedereen overkomen. Lees het verhaal hieronder maar eens.

Een eenzaam gevoel kan Trix opeens overvallen

Een eenzaam gevoel kan mij opeens overvallen. Dit kan zijn te midden van een aantal mensen, of opeens in een drukke stad. Ik heb mij eenzaam gevoeld in een huwelijksrelatie. Ik heb mij eenzaam gevoeld bij familieleden.

Emotionele eenzaamheid

De eenzaamheid die ik ervaar is emotionele eenzaamheid, een algeheel verlatenheidsgevoel. Wat deed ik eraan? Ten eerste erkennen dat ik mij eenzaam voelde, dat helpt. Aan sommige mensen spreek ik dit ook uit. Afleiding zoeken. Vaak ging het ongemerkt en soms ook plotseling weer weg.

Bij het leven

Wat zou ik willen om het te veranderen? Eigenlijk niets. Ik denk dat het bij het leven hoort, dat het in de mens zelf zit. Geen eenzaamheid kennen zou ook betekenen een deel van jezelf niet kunnen leren kennen. Hoe beter je met jezelf overweg kan, des te minder eenzaam voel je je.

Dit verhaal verscheen eerder in Nestor, ledenblad van Unie KBO (september 2016).

Lees meer over eenzaamheid en wat je er tegen kan doen op www.eenzaam.nl

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door