Het Alzheimer Café Enschede

Het Alzheimer Café Enschede is een informeel trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Ons café richt zich met name op mensen die nog thuis wonen, hun mantelzorgers en betrokken hulpverleners.

We leggen de nadruk op een ontspannen sfeer. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee.

De werkgroep Alzheimer Café verzorgt in samenwerking met een aantal vrijwilligers de bijeenkomsten van het Alzheimer Café op elke eerste maandagavond van de maand. Alleen in de zomermaanden juli en augustus worden er geen café-avonden georganiseerd.

Elke keer worden onderwerpen behandeld waarmee de mensen met dementie en hun mantelzorgers te maken hebben. De avonden starten meestal met een inleiding door een deskundige. Er wordt informatie gegeven maar er is ook ruimte om nader met elkaar in gesprek te gaan, lotgenoten te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en advies te vragen aan deskundigen. Verder is er is een leestafel ingericht waarop boeken en folders te vinden zijn. Ook staat daar de collectebus waarin bezoekers een vrije gift kunnen doen ten behoeve van ons Café.

roef_Enschede_500x369.jpg

De werkgroep die het Alzheimer Café organiseert bestaat uit medewerkers van Alifa Welzijn Ouderen,  Zorggroep Manna, Livio, De Posten, TMZ,  Liberein en Buurtzorg.

U bent van harte welkom in Wijkcentrum de Roef, Pastoor Geertmanstraat 17, Enschede.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Deze pagina maakt deel uit van