Het Alzheimer Trefpunt Almelo

Hét trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. De gasten praten in een gemoedelijke sfeer met elkaar over dingen die zij meemaken en kunnen informatie en ervaringen uitwisselen over dementie. Ook professionals zijn van harte welkom. 

Op elke avond staat een onderwerp centraal. Deze avonden worden met medewerking van de gasten en de werkgroep georganiseerd. De bijenkomst start met een inleiding. Daarna volgt een presentatie in de vorm van een film en/of een interview met een ervaringsdeskundige of betrokkene. Daarna is er pauze en vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen en/of met elkaar in discussie te gaan.

Na afsluiting is er altijd de gelegenheid om met elkaar iets te drinken, in gesprek te gaan met elkaar of met professionals. Elke avond zijn er één of meerdere professionals aanwezig. 

almelo_cafe_binnen_497x280.jpg

Het Alzheimer Café Almelo vindt plaats op de tweede maandag van de maand in de  maanden januari tot en met mei en dan van september tot en met december. Valt een avond op een feestdag, dan wordt die verplaatst naar de derde maandag.

De zaal is open vanaf 19:00 uur en om 19:30 uur starten we met het programma. We streven er naar om het programma rond 21:00 uur af te sluiten. Soms kan dit uitlopen. 

De werkgroep van het Alzheimer Café  Almelo bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers en professionals. 

Het Alzheimer Café wordt mogelijk gemaakt  door  Carintreggeland, ZorgAccent, Trivium Meulenbelt Zorg, Steunpunt Informele Zorg Twente en ZGT (Ziekenhuis Groep Twente).

U kunt ons bereiken via het mailadres:  alzheimercafealmelo@outlook.com

Deze pagina maakt deel uit van