Hof van Twente dementievriendelijke gemeente

Opening dementheek Goor

Vrijdag 20 mei 2022 vond in het leescafé van de bibliotheek in Goor de feestelijke opening van de dementheek Hof van Twente plaats. Wethouder Rohaan van Hof van Twente verrichtte de officiële opening. Daarnaast hield schrijfster Aafke Kelly een voordracht uit haar boek met titel “ik mag van de dokter alleen lauw water drinken”.

In de afgelopen periode zijn zowel de medewerkers van Salut als van de bibliotheek getraind in het GOED omgaan met mensen met dementie. De aanwezigheid van de dementheek zorgt dat ervoor dat zowel Salut en de bibliotheek zich vanaf nu dementievriendelijk mogen noemen. Truus Kamphuis, voorzitter bestuur Alzheimer Nederland afdeling Twente droeg daarom dementievriendelijke stickers over aan Frederique Westra, directeur van de bibliotheek en aan Benjamin Been, directeur-bestuurder van Salut. Daarnaast werd aan Chantal Smit van Salut, projectleider van een dementievriendelijk Hof van Twente, het certificaat overhandigd waarmee Hof van Twente als dementievriendelijke gemeente is benoemd.

De opening van de dementheek liet door corona op zich wachten. Hierdoor werd de opening en het krijgen van de titel `dementievriendelijk` uitgesteld. “Onze collega’s van Salut zijn al in 2018 getraind waarbij ze dementievriendelijk zijn geworden. In de tussenliggende periode zijn we met onze organisatie verhuisd in Goor waarbij we in hetzelfde gebouw als de bibliotheek terecht kwamen”, vertelt Chantal Smit van Salut. ”We zijn heel blij met de samenwerking, het draagt bij aan de uitleen van de verhalen en de informatie en Salut is ervoor vragen, ondersteuning en begeleiding”.

Inwoners met vragen zijn na een bezoek aan de dementheek welkom bij Salut. Kijk voor meer informatie op
https://salut-welzijn.nl/nieuws/samen-dementievriendelijk-in-hof-van-twente/
of bel Salut 0547-260053 of mail info@salut-welzijn.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door