Ondersteuning thuis bij dementie

Theatercafé De Reggehof
De Höfte 5
7471 DK Goor
Nederland

Plan Route

52.2333369, 6.5844145

Het is inmiddels bekend dat muziek vaak een wonderbaarlijke uitwerking heeft op mensen met dementie. Ingrid Keestra en Frans Achterberg gaan ons meenemen in de wereld van muziek en dementie en hun ervaringen daarmee.

Ingrid is 12 jaar mantelzorger geweest voor haar moeder met dementie en is schrijver van de boeken ‘Mantelzorg der Liefde’ en het ‘Mantelzorgalfabet’. Ze heeft een passie voor de inzet van muziek en heeft hiervoor de training gevolgd bij de Stichting Muziekgeluk.

Frans is activiteitenbegeleider bij Huize Herfstzon en Zorgfederatie Oldenzaal.  Zijn passie ligt bij de inzet van muziek en theater bij mensen met dementie en hij heeft hiervoor een training gevolgd bij miMakker. 

Het zal een hele muzikale en gezellige bijeenkomst worden.

Wij hopen u te zien.

Soms wordt de zorg zwaar en dan kan ondersteuning fijn zijn. Drie vormen van ondersteuning worden toegelicht:

•             Thuisbegeleiding

•             Dagbesteding

•             Zorgboerderij

We gaan in gesprek met Monique Immink van "Thuisbegeleiding Hof van Twente" van Carintreggeland, Marjolijn Vennebekken van dagbesteding "De oude Klare" en Lydeke Vaalt van zorgboerderij "Klein Exterkate". Zij zullen de mogelijkheden voor ondersteuning toelichten en er kunnen uiteraard vragen gesteld worden.

Wij hopen u te zien.

Deze activiteit maakt deel uit van