Algemeen vrijwilliger

Vrijwilliger informatietafel, Alzheimer Café Regio Renkum

Wie zijn wij?
Het Alzheimer Café regio Renkum is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze vindt plaats op elke 4e woensdagavond van de maand in de Ontmoetingskerk in Doorwerth. In het Alzheimer Café geven we informatie over dementie via een gesprek met een deskundige. Belangrijk hierbij is dat we zorgen voor een aangename, veilige sfeer waar ieder zijn of haar ervaringen met elkaar kan delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. De coördinator van het Alzheimer Café is je aanspreekpunt.

Tijdens de bijeenkomst is er een informatietafel waar bezoekers voorlichtingsmateriaal kunnen inzien of meenemen. Ook ligt er informatiemateriaal over de voorzieningen die door de samenwerkende dementieketen geboden worden.

Werkzaamheden - het op een aantrekkelijke manier klaarzetten van alle materialen op de informatietafel

- op de hoogte zijn van de inhoud van de brochures en folders van Alzheimer Nederland

- bestellen van brochures en folders van Alzheimer Nederland

- informatie toevoegen die passen bij het thema van de betreffende avond

- tijdens de pauze een luisterend oor hebben voor degene die aan de informatietafel komen

Wij vragen - Iemand die geraakt wordt door mensen met dementie en hun mantelzorgers en daar graag iets voor wil betekenen

- Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen

- Iemand met een luisterend oor

- Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren

Wij bieden Een gezellig en enthousiast team dat samen de schouders er onder zet om een fijne avond voor de bezoekers te creëren.

Tijdsbesteding Één keer in de maand beschikbaar en wel op de 4e woensdag van de maand van 18.30 uur - 22.00 uur. Een aantal keren per jaar is er gezamenlijk overleg.

Interesse? Mail naar coördinator Liesbeth ter Elst op l.terelst@alzheimervrijwilligers.nl of bel (na 19.00 uur) op 06 10 20 68 55

Deze pagina maakt deel uit van