Algemeen vrijwilliger

Vrijwilliger projecten

 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag in de regio Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Wageningen, Ede en Renkum. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega's op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als vrijwilliger projecten is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in de eerder vermelde regio onder de aandacht te krijgen en vragen te beantwoorden op informatie markten. Dit doe je door (jaarlijkse) evenementen te organiseren en coördineren, info-markten te bemensen en in overleg met of op verzoek van het bestuur van de regio projecten op te pakken. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van 4 - 8 uur per maand, waarbij we aantekenen dat die investering niet altijd gelijkmatig over het jaar verdeeld is, maar zich centreert rondom de activiteiten die je oppakt.

Dus ben jij iemand die:

  • Projectmatig kan werken?
  • Affiniteit heeft met het informeren van belangstellenden over onderwerpen die te maken hebben met dementie?
  • Organisatietalent bezit?

Neem dan snel contact met ons op!

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken reageren.

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Marga van Oort, m.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl.

Deze pagina maakt deel uit van