Alzheimer Café coördinator

Alzheimer Trefpunt coördinator

Alzheimer Trefpunt Rhenen

Ben jij een verbindende teamspeler die goed kan coördineren en organiseren?  

En wil je:  

  • Mensen écht helpen door op een laagdrempelige manier informatie te bieden? 

  • Mensen inspireren en met elkaar verbinden?  

  • Samenwerken met een gedreven team vrijwilligers?  

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

 

Alzheimer Nederland 

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.  

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen.   

Regionale Afdeling 

Je gaat aan de slag bij Afdeling Veluwe, Vallei-Grebbe. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.    

Jouw Rol  

Het Alzheimer Trefpunt is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact. Als Alzheimer Trefpunt Coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Trefpunten. Dit doe je niet alleen, maar samen met een team van betrokken en gepassioneerde vrijwilligers. Jij zorgt voor de verdeling van de taken en ziet erop toe dat deze tijdig en goed worden uitgevoerd.  

Op inspirerende en motiverende wijze verbind je vrijwilligers, bezoekers en professionals met elkaar. Daarnaast houd je je bezig met het onderhouden én uitbreiden van je netwerk. Je werft fondsen én vrijwilligers voor jouw Alzheimer Trefpunten en je werkt samen met andere regionale initiatieven rondom dementie. En ten slotte ben je lid van de werkgroep die, samen met het overkoepelende bestuurslid van de regionale Alzheimer Trefpunten en Cafés, de jaarlijkse begroting opstelt. Waar nodig word je hierin ondersteund door onze landelijke organisatie.  

Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 uur per tweemaanden. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van de werkgroep. Het Trefpunt heeft om de maand een bijeenkomst, behalve in juli en augustus. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep en soms met de andere Alzheimer Cafés en Trefpunten in de regio.   

Dus ben jij iemand die: 

  • Het Alzheimer Trefpunt een warm hart toedraagt? 

  • Goed kan plannen en organiseren?  

  • De stuwende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals? 

  • Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen? 

  • Een verbindende teamspeler is met goede communicatieve vaardigheden?  

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Marga van Oort, bestuurslid van afdeling Veluwe, Vallei-Grebbe, M.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van