Alzheimer Café coördinator

Coördinator Alzheimer Trefpunt Wageningen

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Het Alzheimer Trefpunt is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Trefpunt geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd.

Warm hart voor mensen met dementie?

Ben jij: - Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? - Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen - Iemand met een luisterend oor - Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren - Één keer in de maand beschikbaar op een vaste avond in de maand (de dag gaan we in overleg met jou afstemmen)? Dan komen we graag met je in contact.

Met je werkzaamheden als Coördinator van het Alzheimer Trefpunt zorg je voor de continuïteit van het Trefpunt. Je bent de spil in het team en je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Trefpunt.

Wat ga je doen?

· Coördineren van de werkzaamheden voor de Trefpunt avonden

· Coördineren en begeleiden van de vrijwilligers

· Beheren en uitbouwen van het vrijwilligersbestand

· Contact onderhouden met de regionale afdeling en een jaarlijks een begroting maken

· Registreren van het aantal bezoekers per avond

Tijdsinvestering

10 avonden per jaar op een vaste avond in de maand (4 uur per avond). De voorbereidende werkzaamheden voor de avond en optioneel deelname aan de werkgroep.

Wij bieden

Trainingen voor vrijwilligers in het Alzheimer Trefpunt / Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator Regionale activiteiten. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. 

 

Wil je eerst meer informatie?

Neem dan contact op met Marga van Oort, bestuurslid van afdeling Veluwe, Vallei - Grebbe; m.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van