Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Gastheer/Gastvrouw ten behoeve van het Alzheimer Café Ede en omstreken

 

 

Ben jij iemand die:

  • Bezoekers vriendelijk kan ontvangen?
  • Goede communicatieve vaardigheden hebt?
  • Contact kan maken met bezoekers en indien nodig een gesprek met hen kan aangaan?
  • Koffie wil schenken?
  • Vrijwilligersvergaderingen kan en wil bijwonen?
  • Actief wil meedenken bij voorkomende activiteiten?

 

Alle punten met ‘ja’ kunnen beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou en hebben we een leerzame klus voor je klaarstaan!

 

Jouw rol
Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Café ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het Café. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de bijeenkomst. Vervolgens help je mee in de catering of bij de boekentafel. Je maakt een praatje met aanwezigen en met eventuele emoties van bezoekers weet je gepast om te gaan. Eventuele vragen signaleer je en geef je door aan de gespreksleider. De tijdsbesteding is gemiddeld 5 uur per maand. Er worden 10 bijeenkomsten per jaar georganiseerd op de derde woensdagavond van de maand. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Veluwe Vallei-Grebbe. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Meer weten?

Bel of e-mail met Marga van Oort, bestuurslid 06-42459221, m.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl 

Deze pagina maakt deel uit van