Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Nederland - afdeling Veluwe, Vallei-Grebbe zoekt een

Gastheer/gastvrouw voor het Alzheimer Café Ede


Het Alzheimer Café is een bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij ontvangen er informatie over verschillende verschijningsvormen van dementie en de impact daarvan op het dagelijks leven, maar ook over de mogelijkheden van een volwaardig leven met dementie. Dat gebeurt aan de hand van presentaties van of interviews met deskundigen. De aangename en veilige sfeer nodigt ook uit om eigen ervaringen uit te wisselen.
 

Wat ga je doen?

Als gastvrouw of gastheer maak je deel uit van de werkgroep die het Alzheimer Café voorbereidt. Je weet wat je te doen staat rondom de bijeenkomst. Mede door jou loopt de bijeenkomst op rolletjes.
Je helpt bij de aankleding van de zaal, je verwelkomt bezoekers, helpt bij de registratie, schenkt koffie en thee, steekt een helpende hand uit waar nodig en na afloop help je opruimen en lever je jouw aandeel in de evaluatie.

Wie ben jij? 

Je steekt graag de handen uit de mouwen. Tegelijkertijd heb je oog voor de gevoelens van mensen met dementie en hun naasten. Je biedt een luisterend oor en bent in staat om bezoekers op hun gemak te stellen en zich welkom te voelen. 

Wat vraagt het van jou? 

Tijd en inzet.
Het Alzheimer Café Ede vindt eens per maand op de derde woensdag van de maand plaats, behalve in juli en augustus.
Inclusief de voorbereiding moet je rekenen op een tijdsinvestering van zo’n 5 uur per keer.

Waar kun je op rekenen? 

Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers onder leiding van de coördinator van het Alzheimer Café.
Alzheimer Nederland biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, overleggen en landelijke vrijwilligersdagen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.
Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een mooie aanvulling op je CV.

Reageren

Zie jij jezelf als gastheer of gastvrouw van het Alzheimer Café Ede? Of heb je vragen?
Neem dan contact op met Marga van Oort, bestuurslid regio Veluwe, Vallei-Grebbe,
m.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl.

Deze pagina maakt deel uit van