Alzheimer Café gespreksleider

Gespreksleider ten behoeve van het Alzheimer Café Ede en omstreken

Kun jij je goed verplaatsen in een anderen vind je het leuk om voor een groep te staan? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Ben jij iemand die:

  • Graag voor een groep staat?
  • Empathisch vermogen heeft?
  • Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden?
  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • Gemiddeld 6-8 uur per maand vrij kan maken (inclusief de uren van de avond zelf)?

 

Alle punten met ‘ja’ kunnen beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou en hebben we een leerzame klus voor je klaarstaan!

Jouw rol
Als gespreksleider ben je hét gezicht van het Alzheimer Café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Je probeert alle bezoekers te betrekken en je stimuleert interactie. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af.

Het Alzheimer Café Ede organiseert 10 bijeenkomsten per jaar op de 3e woensdagavond van de maand. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep.

Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Veluwe Vallei-Grebbe. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Aarzel je nog: doe de test

https://www.alzheimer-nederland.nl/vrijwilligerswerk/carriere

Meer weten?

Bel of e-mail met Marga van Oort, bestuurslid 06-42459221, m.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl 

Deze pagina maakt deel uit van