Contact via de telefoon met de dementielijn

De AlzheimerTelefoon heet voortaan DementieLijn

 

 

De AlzheimerTelefoon heeft vanaf april een nieuwe naam: de DementieLijn. Deze naamswijziging hangt samen met de vernieuwing van het platform dementie.nl. Samen bieden de DementieLijn en dementie.nl nu nog betere ondersteuning aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Over de DementieLijn

De DementieLijn is er voor mantelzorgers en mensen met dementie. Ze kunnen er terecht voor vragen, een persoonlijk advies of een luisterend oor. Onze deskundige vrijwilligers helpen altijd verder. Bij de DementieLijn werken ongeveer veertig vrijwilligers.  De vrijwilligers zijn zelf ervaringsdeskundigen of specialisten met een gerelateerde professionele achtergrond. Als geen ander weten zij wat de impact is van dementie en het zorgen voor een naaste.

Verandert er verder iets, nu de naam gewijzigd is? 

Er verandert verder niets. We blijven 7 dagen per week van 9:00 – 23:00 uur gratis bereikbaar via het bekende nummer: 0800 5088.  

Binnenkort: Ontdek hoe dementie.nl jou kan helpen

Vanaf 21 april besteden we in de media aandacht aan ons vernieuwde platform dementie.nl en de DementieLijn.

Op het platform vind je nog meer tips, informatie en trainingen over het omgaan met dementie. Speciaal voor mensen met dementie is er dementie.nl/ikhebdementie met informatie op maat. Ook kun je in contact komen met lotgenoten, ervaringen delen en vragen stellen. Mocht je liever contact hebben via de telefoon, dan kun je de DementieLijn (voorheen  AlzheimerTelefoon) gratis bellen via 0800 - 5088

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door