geslaagd klein Alzheimer café

Vrijdagmiddag 19 maart jl. hebben we voor Veenendaal-Renswoude weer een (klein) Alzheimer café kunnen organiseren. Kenmerkend voor een Klein Alzheimer Café is dat er maximaal 10 personen aanwezig kunnen zijn, inclusief vrijwilligers. 
Verder hanteren we alle geldende richtlijnen, zoals aanmelding vooraf, mondkapje op tijdens het verplaatsen en op ruime afstand van elkaar zitten. 
De ruimte in de Duivenwal kan goed geventileerd worden. Gelukkig was het ongewone middagtijdstip (vanwege de avondklok), geen belemmering voor de bezoekers. 

Het onderwerp “dementie in Coronatijd” kwam eigenlijk niet als een groot vraagstuk naar voren. Gelukkig komen de casemanagers aan huis, zijn de dagbestedingen open. Ook de zorgboerderij De Eekhoeve is weer vol in bedrijf. Dat ervaren de aanwezigen als heel prettig. 
Juist door het klein aantal bezoekers, was er veel ruimte voor de persoonlijke situaties. De positieve instelling van een bezoeker was een stimulans voor een andere bezoeker. 

Uiteraard was het spannend om het Kleine Alzheimer Café te organiseren. Het gebruik van het draaiboek ontwikkeld en bijgesteld door Alzheimer Nederland was een goede steun voor de organisatie. Het is fijn te merken dat de vrijwilligers en bezoekers inmiddels gewend zijn in Corona tijd ergens op bezoek te zijn. De Corona regels werden door alle aanwezigen goed toegepast.

Zoals de bezoekers zeiden: een Klein maar Fijn Café. 

We zien ernaar uit om in april weer een normaal Alzheimer Café te organiseren in de avond op de derde dinsdag van de maand.
 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door