Trainer Samen dementievriendelijk

Ben jij een energieke en gedreven trainer (of trainer in spe) die het leuk vindt om voor groepen te staan?  

En wil je:  

  • Helpen Nederland dementievriendelijker te maken?  

  • Je inzetten om kennis over dementie te vergroten in de samenleving?  

  • Altijd bij jou in de buurt of online werken? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Veluwe, Vallei-Grebbe. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als trainer Samen dementievriendelijk lever je een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Tijdens jouw trainingen leer je deelnemers hoe ze dementie kunnen herkennen én hoe ze hier vervolgens in de praktijk mee om kunnen gaan. Je verzorgt de trainingen samen met een medetrainer en aan de hand van een door Alzheimer Nederland ontwikkeld draaiboek. Tijdens de training zorg jij voor een prettige, vertrouwde, veilige én open sfeer. Jaarlijks verzorg je zo’n tien trainingen, zowel online als op locatie. De trainingen op locatie zijn altijd bij jou in de buurt, je hoeft dus nooit ver te reizen.  

Dus ben jij iemand die:

  • Ervaring heeft als trainer óf weet hoe het is om voor groepen te staan? 

  • Kennis heeft op persoonlijk en/of professioneel vlak van dementie en dit wil overdragen? 

  • Graag meehelpt onze samenleving dementievriendelijker te maken? 

  • Kan werken met Microsoft Office en OneDrive? 
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten?

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact!

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar Marga van Oort, m.vanoort@alzheimervrijwilligers.nl.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!

Deze pagina maakt deel uit van