Vacature: bestuursleden

Afdeling Veluwe Vallei - Grebbe zoekt bestuursleden geworteld in vijf gemeenten

De missie van Alzheimer Nederland is: We moeten dementie voorkomen of genezen. En tot die tijd maken we ons sterk voor hulp die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving verbetert.

Alzheimer Nederland is in het hele land actief voor mensen met dementie binnen 48 regionale afdelingen. De regionale afdeling van Alzheimer Nederland, Veluwe Vallei - Grebbe is betrokken bij vijf gemeenten: Ede, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

In totaal wonen ca. 265.000 mensen in de regio van wie 4.500 mensen lijden aan een vorm van dementie. Prognose is dat in 2040 9.300 mensen met dementie in de regio Veluwe Vallei - Grebbe wonen.


De afdeling wordt geleid door een bestuur
Het bestuur stelt zich tot doel de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten te verbeteren. Dit doen wij door de belangen van deze groep te behartigen en de samenleving te informeren over de impact van de ziekte dementie zodat zij er beter mee om kan gaan en mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Alzheimer Nederland is met anderen initiatiefnemer van het landelijk project Samen dementievriendelijk. In deze regio zijn de eerste stappen gezet, echter nog niet overal.


Kernactiviteiten van het bestuur

  • Belangenbehartiging en het leveren van een actieve bijdrage aan een dementievriendelijke samenleving, in samenwerking met meerdere partijen
  • Het bieden van ondersteuning aan Alzheimer Cafés  en Alzheimer Trefpunten in deze regio
  • Het verzorgen van lezingen en houden van voorlichtingsbijeenkomsten
  • Het jaarlijks op of rond 21 september - Wereld Alzheimer Dag - een activiteit organiseren om dementie meer onder de aandacht te brengen

Wij zoeken met name bestuursleden uit Rhenen, Veenendaal en Wageningen die gaan samenwerken met de andere bestuursleden uit Ede, Otterlo en Renkum.

Bent u goed in samenwerken, een denker en/of een doener? Wilt u een spilfunctie om het grote doel van een dementievriendelijke samenleving te vertalen in uw gemeente?
Graag komen wij met u in contact om te kijken waar uw talenten en interesses het best op  kunnen aansluiten. Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u invulling geven aan de bestuursfunctie.

Wij bieden aan enthousiaste kandidaten een inspirerende en zinvolle bestuursfunctie met ondersteuning vanuit het landelijke bureau, de mogelijkheid tot het deelnemen aan trainingsbijeenkomsten en vergoeding van gemaakte kosten.

Nadere informatie over een bestuursfunctie kunt u krijgen bij de voorzitter via 06 1261 6140 of charley.erkens@gmail.com

Meer informatie over Alzheimer Nederland kunt u vinden op de websites  www.alzheimer-nederland.nl  |  www.dementie.nl  | www.samendementievriendelijk.nl

Deze pagina maakt deel uit van