Vrijwilliger Alzheimer Café

Coördinator Alzheimer Trefpunt Rhenen

Coördinator Alzheimer Trefpunt Rhenen

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd.

Warm hart voor mensen met dementie?

Ben jij: - Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? - Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen - Iemand met een luisterend oor - Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren - Één keer in de 2 maanden beschikbaar op een vaste avond in de maand (elke 2de dinsdag van de maand)? Dan komen we graag met je in contact.

Je werkzaamheden als Coördinator Als coördinator van het Alzheimer Café zorg je voor de continuïteit van het Alzheimer Café. Je bent de spil in het team en je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Café.

Wat ga je doen?

· Coördineren van de werkzaamheden voor de caféavonden

· Coördineren en begeleiden van de vrijwilligers

· Beheren en uitbouwen van het vrijwilligersbestand

· Contact onderhouden met de regionale afdeling en een jaarlijks een begroting maken

· Registreren van het aantal bezoekers per avond

Tijdsinvestering

5 avonden per jaar op een vaste avond in de maand (4 uur per avond). De voorbereidende werkzaamheden voor de avond en optioneel deelname aan de werkgroep.

Wij bieden

Trainingen voor vrijwilligers in het Alzheimer Café / Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator Regionale activiteiten. Reiskostenvergoeding en

vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijk

Deze pagina maakt deel uit van