Vrijwilliger communicatie en PR

Medewerker PR&Communicatie Alzheimer Café Veenendaal | Renswoude

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd.

Warm hart voor mensen met dementie?

Ben jij:
- Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers?
- Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen
- Iemand met een luisterend oor
- Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren
- Één keer in de maand beschikbaar op een vaste avond in de maand (elke 3de dinsdag van de maand)? Dan komen we graag met je in contact.

Je werkzaamheden als Medewerker PR&Communicatie

Als medewerker PR&Communicatie van het Alzheimer Café zorg je ervoor dat (potentiele) bezoekers van het Alzheimer Café worden bereikt en uitgenodigd. Daarnaast probeer je aandacht te genereren voor mensen met dementie en hun mantelzorgers via plaatselijke (media) kanalen. Je werkt nauw samen met de coördinator van het Alzheimer Café.

Wat ga je doen?

· Publiciteit verzorgen ten behoeve van het maandelijkse Alzheimer Café

· Bijhouden van social media

· Opbouwen van een relatie met kranten etc.

· Contact onderhouden met de regionale afdeling en een jaarlijks een begroting maken

· Persberichten schrijven

· Samenstellen posters etc. op basis van templates van Alzheimer Nederland

Tijdsinvestering

Per maand 4-8 uur: voorbereiding van publiciteit ten behoeve van het Alzheimer café.

10 avonden per jaar op een vaste avond in de maand (4 uur per avond). De voorbereidende werkzaamheden voor de avond en optioneel deelname aan de werkgroep.

Wij bieden

Trainingen voor vrijwilligers in het Alzheimer Café / Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator Regionale activiteiten. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox.

Deze pagina maakt deel uit van