Vrijwilliger communicatie en PR

Vrijwilliger PR en communicatie

Alzheimer Café Regio Renkum

Wie zijn wij? Het Alzheimer Café regio Renkum is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze vindt plaats op elke 4e woensdagavond van de maand in de Ontmoetingskerk in Doorwerth. In het Alzheimer Café geven we informatie over dementie via een gesprek met een deskundige. Belangrijk hierbij is dat we zorgen voor een aangename, veilige sfeer waar ieder zijn of haar ervaringen met elkaar kan delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. De coördinator van het Alzheimer Café is je aanspreekpunt. Werkzaamheden - Wervende teksten schrijven of je hierin bekwamen

- De flyer en poster maken op het format van Alzheimer Nederland, of dit te leren (in overleg met de gespreksleiders / coördinator).

- Zorgen voor verspreiding van de flyer en poster (in samenspraak met de andere vrijwilligers)

- Maandelijks een wervend persbericht maken en versturen naar de regionale pers

- Beheren van een relatiebestand in de database van Alzheimer Nederland (Nexios)

- De webmaster van de afdeling en de beheerder van Facebookpagina van jullie afdeling informeren over het programma van het Alzheimer Café en de webmaster nieuwsberichten sturen over bijzondere gebeurtenissen in je Alzheimer Café.

Wij vragen - Een talent voor het omgaan met sociale media

- Goede communicatieve vaardigheden

- Oog voor belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers

Wij bieden Een gezellig en enthousiast team dat samen de schouders er onder zet om een fijne avond voor de bezoekers te creëren.

Tijdsbesteding 4 - 8 uur per maand voor de PR en communicatie activiteiten. Daarnaast een aantal keren per jaar overleg met de gehele groep. Ook is het aan te raden om mee te draaien met het Alzheimer Café om binding te hebben met het team van vrijwilligers.

Interesse? Mail naar coördinator Liesbeth ter Elst op l.terelst@alzheimervrijwilligers.nl of bel (na 19.00 uur) op 06 10 20 68 55

Deze pagina maakt deel uit van