Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Uitgelicht

Start Onvergetelijke Kookclub voor mensen met dementie in Brielle

Alzheimer Nederland start een Onvergetelijke Kookclub in de regio Voorne-Putten en Rozenburg. Een kookclub die lijkt op de opzet van het TV programma Restaurant Misverstand. Op elke vierde dinsdag van de maand zal er in scholengemeenschap Maerlant in Brielle samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers worden gekookt. Lees hier het hele artikel.

 

 

kookclub-brielle

Wordt ook vrijwilliger bij afdeling Voorne-Putten en Rozenburg!

Het team van Alzheimer Nederland afdeling Voorne-Putten en Rozenburg is op zoek naar nieuwe bestuursleden en diverse andere functies. Vrijwilligers die de schouders zetten onder de activiteiten van Alzheimer Nederland. Samen werken aan betere dementiezorg. Dat doen we onder andere door mee te praten in de Ketenzorg Dementie, en mee te denken met de Adviesraad Sociaal Domein (Wmo) van de gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg. Daarnaast vragen we aandacht voor de ziekte dementie en de mantelzorgers die rondom de persoon met dementie staan.

Alle vrijwilligers worden door Alzheimer Nederland ondersteund in hun werk. Alzheimer Nederland biedt alle vrijwilligers cursussen en workshops aan om hun taken nog beter te kunnen uitvoeren.
Kijk voor meer informatie op onderstaande vacatures.

vrijwilliger Alzheimer Nederland

Activiteiten in deze regio

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en Trefpunt en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.

Activiteitenfilter

Overzicht locaties

Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café en Trefpunt, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

Voorzieningen in de regio

Ketenzorg Dementie Zuid-Hollandse Eilanden

Wil je weten welke voorzieningen er in jouw regio zijn voor mensen met dementie? Ketenzorg Dementie Zuid-Hollandse Eilanden, een samenwerkingsverband van professionals en organisaties, heeft alle voorzieningen in de regio op een rij gezet voor jou. Denk bijvoorbeeld aan casemanagement en ontmoetingscentra.

Bekijk voorzieningen

Familie Spanjer

Bezoek een ontmoetingsplek bij jou in de buurt

Een dementievriendelijke ontmoetingsplek is een fijne plek in de buurt om mensen te ontmoeten en actief te blijven. Samen gezellige activiteiten ondernemen in een veilige en vertrouwde omgeving. Een plek, waar iedereen zichzelf kan zijn, ook mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie. 

Odensehuis

Over Voorne-Putten en Rozenburg

Afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Voorne aan Zee, Nissewaard en deelgemeente Rozenburg (gemeente Rotterdam).

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op