Alzheimer Café Brielle

Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Elke tweede woensdagavond van de maand, behalve in juli en augustus. 

Van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. 

Contact

Paola v.d. Vliet

Adres

De Infirmerie 
Rozemarijnstraat 42 
3231 AL Brielle

Activiteiten

Wat is een Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. U kunt mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
U praat met elkaar over de dingen die u meemaakt, wisselt informatie uit over dementie en bespreekt mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Wat gebeurt er?
Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een film of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur.
Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan u nog iets drinken en samen praten.

Voor wie is het?
Iedereen die een vraag heeft over dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Iedereen is welkom. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

Wat levert het u op?
Het Alzheimer Café kan u helpen de regie over uw leven zo lang mogelijk bij uzelf te houden en uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden.

Kom gerust eens kijken
U hoeft zich niet aan te melden voor een Alzheimer Café en de toegang is gratis. Kom gerust kijken hoe het in zijn werk gaat.

Organisatie
Het Alzheimer Café Brielle is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland met  Bestcare, Careyn, Catharinastichting, Curamare, Directzorg en zorgboerderij Op Aarde.

Dit Alzheimer Café maakt deel uit van