Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Wat is een Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. U kunt mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
U praat met elkaar over de dingen die u meemaakt, wisselt informatie uit over dementie en bespreekt mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Wat gebeurt er?
Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een film of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur.
Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan u nog iets drinken en samen praten.

Voor wie is het?
Iedereen die een vraag heeft over dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Iedereen is welkom. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

Wat levert het u op?
Het Alzheimer Café kan u helpen de regie over uw leven zo lang mogelijk bij uzelf te houden en uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden.

Kom gerust eens kijken
U hoeft zich niet aan te melden voor een Alzheimer Café en de toegang is gratis. Kom gerust kijken hoe het in zijn werk gaat.

Organisatie
Het Alzheimer Café Spijkenisse is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland met Stichting Welzijn Ouderen (SWO), MEE Zuid-Holland, Careyn, Vereniging Humanitas VPR  en Argos Zorggroep.

Contact

Adres

  • Voorne-Putten en Rozenburg

    Ontmoetingsruimte Mei

    Winston Churchilllaan 31

    3202 GN Spijkenisse

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Café Spijkenisse is onderdeel van

Voorne-Putten en Rozenburg

Afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Voorne aan Zee, Nissewaard en deelgemeente Rozenburg (gemeente Rotterdam).

Afdeling Voorne, Putten en Rozenburg