Alzheimer Cafés Hellevoetsluis en Brielle geannuleerd!

Eerder hebben wij aangekondigd dat het Alzheimer Café in Hellevoetsluis weer haar deuren zou openen. Alle voorbereidingen waren in volle gang. De eerste gasten hadden zich al aangemeld. Maar naar aanleiding van de laatste strengere maatregelen vanwege corona is besloten om geen risico te nemen, en de caféavond van 5 oktober toch niet door te laten gaan.

Het Alzheimer Café in Brielle zou op 14 oktober weer van start gaan, nog wel op een prachtige nieuwe locatie in het Prinsenkwartier in Brielle. Ook hier is besloten dat we geen risico willen nemen. Deze caféavond gaat ook niet door.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie en hun partners, mantelzorgers en andere belangstellenden. Voor veel mensen is dit een maandelijks uitje waar enorm naar uitgekeken wordt. Niet alleen de informatievoorziening, maar vooral ook het sociale aspect van de caféavonden is heel belangrijk. Sinds de lock-down konden er geen Alzheimer Cafés gehouden worden. De aankondiging over het opstarten van de caféavonden werd door veel mensen dan ook met gejuich ontvangen.

En nu moeten we iedereen toch weer teleurstellen. Er is een afweging gemaakt tussen het belang van de bijeenkomsten, en het risico voor de toch al kwetsbare groep bezoekers. Ondanks het opvolgen van alle veiligheidsmaatregelen, het klaarzetten van hygiënische middelen en het beperken van het aantal bezoekers, is besloten dat de caféavond op 5 oktober in Hellevoetsluis, en op 14 oktober in Brielle niet door zullen gaan. Over de bijeenkomst op 20 oktober in Spijkenisse wordt nog nagedacht. Daarover wordt u in de media op de hoogte gehouden.

Er wordt op allerlei manieren gewerkt aan de mogelijkheid om de informatievoorziening naar onze doelgroep toch op gang te houden. Zo zijn er filmopnamen gemaakt van diverse interviews en bijeenkomsten in Alzheimer Cafés. Op deze websites vindt u al diverse afleveringen:

https://www.alzheimer-nederland.nl/.../online-alzheimer...

https://www.alzheimer-nederland.nl/.../alzheimer-cafe...

Informatie over het Alzheimer Café in Brielle en Hellevoetsluis via email voorneputten@alzheimer-nederland.nl

Informatie over het Alzheimer Café in Spijkenisse via email r.vliegenthart@swospijkenisse.nl

Of lees onze nieuwsbrief: https://www.alzheimer-nederland.nl/.../nieuwsbrief-om-te...

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door