Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Wat is een Alzheimer Trefpunt?

Het Alzheimer Trefpunt is een informatieve bijeenkomst voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. U kunt mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U ontvangt tijdens deze avonden relevante informatie, bijvoorbeeld door gespecialiseerde gastsprekers. Ook kunt u met elkaar praten over de dingen die u meemaakt, informatie uitwisselen over dementie en mogelijkheden voor hulp bespreken. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Wat gebeurt er?
Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint bijvoorbeeld met een vraaggesprek met een deskundige of met een film. Na ongeveer een half uur volgt een pauze, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen en/of in discussie te gaan. Na afloop kunt u nog eventueel nog wat samen napraten.

Voor wie is het?
Iedereen die een vraag heeft over dementie kan bij het Alzheimer Trefpunt terecht. Iedereen is welkom. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

Wat levert het u op?
Het Alzheimer Trefpunt kan u helpen de regie over uw leven zo lang mogelijk bij uzelf te houden en uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden.

Kom gerust eens kijken
U hoeft zich niet aan te melden voor een Alzheimer Trefpunt en de toegang is gratis. Kom gerust kijken hoe het in zijn werk gaat.

Vervoer
Wilt u vanuit Hellevoetsluis graag naar het Alzheimer Trefpunt in Brielle, maar heeft u geen vervoer? Of misschien kent u iemand die graag naar de bijeenkomst wil, maar geen vervoer heeft. Dan is het mogelijk om door de bus van SBO opgehaald en thuisgebracht te worden.

U kunt (mits tijdig) een plaats in de bus reserveren bij: SBO Hellevoetsluis, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, telefoon 0181-322273. In de bus kunnen wel rollators vervoerd worden, maar helaas geen rolstoelen.

Organisatie
Het Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland met Catharina Thuis op Voorne, Careyn, Home Instead Thuisservice en Ketenzorg Dementie VPR.

 

Contact

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op

Adres

  • Voorne-Putten en Rozenburg

    Hart van Hellevoet

    De Eik 68

    3224 TD Hellevoetsluis

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee - Hellevoetsluis is onderdeel van

Voorne-Putten en Rozenburg

Afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Voorne aan Zee, Nissewaard en deelgemeente Rozenburg (gemeente Rotterdam).

Afdeling Voorne, Putten en Rozenburg