Een geslaagde Wereld Alzheimer Dag 2019 op Voorne-Putten

Wandelingen
In Nissewaard werd op vrijdagmiddag 20 september de eerste ‘vergeet-mij-niet’ wandeling in de regio gelopen. Deze wandeling door het centrum van Spijkenisse werd georganiseerd door verschillende welzijnsorganisaties in samenwerking met de gemeente Nissewaard en afdeling Voorne-Putten en Rozenburg van Alzheimer Nederland.

Op zaterdag 21 september werd het thema “Samen Bewegen” van Wereld Alzheimer Dag ook in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne ten uitvoer gebracht. Via een ‘vergeet-me-niet’ route maakten de deelnemers in gezelschap van de wethouders ‘zorg’ in de desbetreffende gemeente een mooie wandeling in de stralende zon. Ook deze wandelingen waren een samenwerking van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland met de gemeenten en diverse welzijnsorganisaties.

Met deze wandelingen werd aandacht gevraagd voor het belang van bewegen door mensen met dementie. Wandelen is een activiteit die je goed samen kunt doen en veel energie geeft. In Westvoorne organiseert Voorne Atletiek iedere week een wandeling voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Daar is veel belangstelling voor.

Dementievriendelijk
Na de wandelingen konden de wandelaars in iedere plaats genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Dit was ook het moment voor Alzheimer Nederland om het certificaat ‘Dementie Vriendelijk’ uit te reiken aan de gemeenten Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne en aan de welzijnsorganisaties stichting Welzijn Ouderen (Nissewaard), stichting MEE afdeling Voorne-Putten, stichting Welzijn Ouderen Brielle en stichting Service Bureau Ouderen. Drie jaar geleden ondertekenden de gemeenten op Voorne-Putten, de welzijnsorganisaties en Ketenzorg Dementie de samenwerkingsovereenkomst 'Dementievriendelijk Voorne-Putten'. Hiermee bundelden zij hun krachten om van Voorne-Putten een dementievriendelijk eiland te maken. 

Meer over de wandeling in Nissewaard (videoverslag)
Meer over de wandeling in Brielle
Meer over de wandeling in Westvoorne

Toneel
In theater de Twee Hondjes in Hellevoetsluis speelde toneelvereniging GUNDA afgelopen weekend 3 avonden een benefietvoorstelling. Door hun geweldige inzet en medewerking van vele sponsoren werd er een fantastische opbrengst van minstens € 15.000,-- gerealiseerd welke ten goede komt aan Alzheimer Nederland. Klasse van deze toneelvereniging. 

Meer over deze benefietvoorstellingen

Dank
Veel dank aan alle inzet die is geleverd, door ambtenaren van de genoemde gemeenten, van het personeel en vrijwilligers van de genoemde welzijnsorganisaties, leerlingen van Zadkine en de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Dit  alles maakte Wereld Alzheimer Dag 2019 op Voorne-Putten onvergetelijk!

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door