Film in theater Twee Hondjes - Wereld Alzheimer Dag

Theater Twee Hondjes
Opzomerlaan 106
3121 AP Hellevoetsluis
Nederland

Plan Route

51.8264869, 4.1319231

Op dinsdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, wordt in Theater Twee Hondjes de film Mevrouw Van Dalen wacht…! getoond. De toegang is gratis. 

Om 19.00 uur opent het theater haar deuren en zet de koffie klaar. Speciale gast van de avond is de regisseuse van de film: Charlotte Rietbergen. Zij zal om 19.30 uur de avond openen. Vervolgens start de film, die tot ongeveer 20.15 uur zal duren.  

Na afloop is er gelegenheid tot napraten, en wordt er nog een drankje geserveerd. 

In verband met de geldende coronamaatregelen is het nog steeds nodig dat u zich van te voren aanmeldt. Dat kan op het emailadres van Theater Twee Hondjes: info@theatertweehondjes.nl . 

Waar gaat film over?

Op de dementie afdeling van een verzorgingstehuis zit de jonge onbevangen Naomi een taakstraf uit. Ze komt zichzelf en haar verleden tegen, terwijl zij haar afschuw naar de  bewoners met dementie probeert te overwinnen en zich het lot van Mevrouw van Dalen steeds meer aantrekt. Zowel Naomi als Mevrouw van Dalen worstelen op hun eigen manier met het verleden; de een bewust, de ander in de duistere wereld van dementie. 

Naomi neemt je mee langs persoonlijke drama’s van bewoner, de discutabele discussie over een zelfgekozen levenseind bij dementie en de betekenis van geloof en keuzevrijheid waarbij de twee dochters van Mevrouw van Dalen beiden strijden vanuit hun eigen geloofsovertuiging. Waar voor de ene collega ‘Het is wat het is’ een prima overlevingsstrategie lijkt, zoekt Naomi naar haar eigen weg en norm. 

Flyer

Deze activiteit maakt deel uit van