Secretaris

Start ook een carrière als vrijwilliger

Ben jij een echte administratieve spin-in-het-web die grote maatschappelijke impact wilt maken? Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Voorne-Putten en Rozenburg, is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger in de rol van: Secretaris.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Voorne-Putten en Rozenburg. Wij zetten ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw Rol

Als secretaris ben je de rechterhand (en soms linkervoet) van de voorzitter. Je ondersteunt de voorzitter en bewaakt de gemaakte afspraken van het afdelingsbestuur. Je organiseert bestuursvergaderingen en bereidt deze samen met het Dagelijks Bestuur inhoudelijk voor. Dat doe je door het maken en verzenden van de agenda, de notulen en de actielijst én door zorg te dragen voor eventuele toegevoegde stukken.

Als administratieve spin-in-het-web stroomlijn je de informatie die vanuit jouw regio en het landelijk bureau naar de afdeling komt. Je beheert de mailbox en weet prioriteiten te stellen. Ook beheer je gegevens van de vrijwilligers in jouw regio via ons CRM-systeem Nexios en voert overige secretariële werkzaamheden uit. Je organiseert de invulling van het regionale activiteitenplan en de verantwoording hiervan. Tot slot neem je deel aan relevante trainingen, overleggen en bijeenkomsten georganiseerd door het landelijke bureau.

Je wordt benoemd voor een periode van vier jaar. Omdat je deel uitmaakt van het Dagelijks Bestuur is voor deze functie is een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. 

De gemiddelde tijdsbesteding voor deze functie bedraagt 2-3 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Een administratieve spin-in-het-web is?
  • Vaardig is met taal én Microsoft Office?
  • Van nature nauwkeurig is?
  • Het leuk vindt met verschillende mensen in contact te komen?


We komen graag met je in contact

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via voorneputten@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we snel contact met je opnemen. De huidige secretaris kan je alles over het werk voor het afdelingsbestuur vertellen. Zij zorgt dat je goed ingewerkt de functie over kunt nemen. 

 

Deze pagina maakt deel uit van