Veel belangstelling voor Bère Miesen in het Alzheimer Café Brielle

Het was weer een vol huis, woensdagavond 9 oktober in het Alzheimer Café  Brielle! Er waren veel belangstellenden afgekomen op de gastspreker van de avond: Bère Miesen, oprichter van de Alzheimer Cafés, en o.a. schrijver van het boek 'Je Suis Dementie'.

Er werd gesproken over het belang van het kenbaar maken van de diagnose dementie, zodra iemand daarmee geconfronteerd wordt. Bère Miesen gaf aan de hand van voorbeelden ook aan wat de gevolgen kunnen zijn als iemand zijn/haar situatie blijft ontkennen en vermijden.

Na het eerste informatieve half-uurtje nam de heer Miesen plaats aan de informatietafel, waar zijn nieuwste boek gepresenteerd werd. De bezoekers maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van het boek 'Je Suis Dementie' aan te schaffen. Na de pauze werden nog de nodige vragen gesteld, en ervaringen van mensen met dementie gedeeld.

Het was voor alle aanwezigen - gasten, mensen met dementie en werkgroepleden - een fijne, leerzame, verhelderende avond. Er werd nog geruime tijd nagepraat, waarmee de impact van het onderwerp van de avond extra onderstreept wordt.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door