Vrijwilliger voorlichting

Voor de afdeling Voorne-Putten en Rozenburg zijn wij opzoek naar een Voorlichter (m/v).

Het regionaal bestuur draag zorg voor het juist opereren van onze Alzheimer Cafés/trefpunten, belangenbehartiging en de vindbaarheid van Alzheimer Nederland op lokaal niveau. Het regionaal bestuur is een belangrijke schakel tussen lokale werkgroepen, zorgketen en diverse overheidsorganen.

Als voorlichter draag je zorg voor het juist informeren van ieder die informatie verlangt over het onderwerp Alzheimer/dementie. Een voorlichter is goed geïnformeerd over het onderwerp dementie en weet door middels van aangeboden hulpmiddelen (folders/informatiedragers) ieder op de juiste manier te informeren. Als voorlichter geeft je voorlichting aan groepen geïnteresseerden over een dementievriendelijke samenleving. Ook vertegenwoordig je Alzheimer Nederland lokaal op evenementen of op uitnodiging van zorginstellingen.

Wij zijn op zoek naar iemand die

  • Comfortabel voor een grote groep mensen spreekt.
  • Bekend is met het onderwerp dementie en weet waar zijn/haar kennis grens ligt.
  • Zich representatief weet te presenteren en bereid is langdurig te staan.
  • De visie van Alzheimer Nederland op een juiste manier weet uit te dragen.
  • Bereid is belangeloos zich in te zetten voor mensen met dementie en hun omgeving.

Wilt u ons helpen en heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij onze regionale afdeling?
Meld u zich aan via onze afdelingsvoorzitter Sjaak Kweekel  dit kan per mail via s.kweekel@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch via 06-37406076

Voor deze vrijwilligersfunctie is een professionele functie in de zorg niet een pré, kennis in de zorg (bij voorkeur ouderenzorg of zorg in de richting van NAH) wordt zeer gewaardeerd.

Deze pagina maakt deel uit van